Maia Sandu a discutat cu reprezentanții mai multor asociații din zootehnie despre faptul că, în ultimii 4 ani, investițiile în sectorul zootehnic au crescut, beneficiile acestui sprijin și potențialul de investiții oferit de procesul de aderare la UE.
Pentru sporirea cantității și calității produselor animaliere, în 2021-2024, prin plățile directe per cap de animal și kilogram de produs, au fost alocate în jur de 550 milioane lei, iar investițiile în fermele zootehnice, pentru construcție și modernizare, depășesc 460 de milioane lei.
„Aderarea Moldovei la UE va avea beneficii directe pentru agricultorii noștri – acces la cea mai mare piață din lume, fonduri pentru dezvoltarea unor produse cu valoare adăugată înaltă, resurse pentru construirea rețelelor de apeduct și lacurilor de acumulare pentru irigare. Planul meu pentru agricultură este clar – să creștem competitivitatea sectorului agricol, să promovăm și să ducem produsele moldovenești pe toate rafturile internaționale”, a spus Maia Sandu.
Tot azi, Maia Sandu a vizitat fabrica „IUVAS” – o marcă autohtonă care a cucerit toată țara – unde a discutat cu angajații companiei, pe care i-a felicitat pentru calitatea produselor și pentru că au câștigat încrederea consumatorului.
„Vrem să avem acasă cât mai multe companii de succes și oameni care aleg să lucreze în Moldova. Pentru a contribui la acest obiectiv, voi promova mai multe măsuri: oferirea unui adaos la salariu de 3000 de lei, timp de 1 an, pentru fiecare tânăr care se angajează la primul loc de muncă, atragerea investițiilor în economie pentru creșterea salariului minim la 10 mii de lei și a salariului mediu la 25 de mii de lei pe lună, construcția a 2 huburi logistice – la Berești și Giurgiulești-Galați, pentru facilitarea exporturilor produselor autohtone, precum și sporirea resurselor de finanțare prin programele ODA. De votul nostru depinde cum va arăta economia Moldovei de mâine”, a punctat Maia Sandu.